Choď na obsah Choď na menu
 


Akcie

Január 2019

Zimná olympiáda

- deti opäť prejavili športového ducha. Súťažili v rôznych disciplínach - hod snehovou guľou do kruhu, beh pomedzi prekážky, preskakovanie záveja, preliezanie snehovým tunelom, gúľanie sa dolu kopcom, preteky v sánkovaní. 


December 2018

Mikuláš

- aj tento rok sme mali šťastie - Mikuláš si našiel čas a prišiel nás osobne navštíviť. Deti sa jeho návšteve veľmi potešili. Každý mu zaspieval pesničku, nakreslil obrázok a Mikuláš za odmenu dal každému bohatý balíček. 

Laktibrada a Lomidrevo

- predstavenie v bábkovom divadle v Košiciach. 

Vianoce už prišli

- vianočná besiedka za prítomnosti rodičov. Deti spievali koledy, recitovali básne, tancovali. Pod stromčekom si našli obrovskú kopu darčekov. Časť z nich ostala v škole. Časť dostal každý od sponzora. Nakoniec obdarovali deti kamarátov, ktorých si vylosovali. Deti odovzdali vlastnoručne vyrobené darčeky aj svojim rodičom. Po krátkom občerstvení sme sa vybrali koledovať po dedine. 


November 2018

Šarkaniáda

- deti si z odpadového materiálu vyrábali šarkanov, ktoré potom púšťali na miestnom futbalovom ihrisku

Jesenná olympiáda

- obratnosť a šikovnosť preukazovali hádzaním lopty do koša, chodením okolo prekážok, preskakovanie ,,kameňov" pri potoku. Dopoludnie sa nieslo v duchu zábavy a športového zápolenia.

Bricklandia

- výstava LEGA v Košiciach. Deti mali možnosť pozrieť si vystavené stavby z LEGA. Následne sa s legom mohli pohrať a postaviť si stavby podľa vlastnej fantázie alebo podľa predlôh, ktoré boli k dispozícii.


Október 2018

Vitaj starká, vitaj starký

- pri príležitosti úcty k starším, pozvali sme do našej školy starých rodičov. Deti ich potešili programom plnom básní, piesní a tancov. V tvorivých aktivitách si deti spoločne so starými rodičmi navliekaním šípok vyrobili náramky šťastia. Starým rodičom ďakujeme za návštevu a prajeme veľa zdravia, šťastia a radosti z vnúčat. 

Mestečko povolaní

- staršie deti sa zúčastnili exkurzie Mestečko povolaní, ktorá bola v nákupnom cente Aupar v Košiciach. Deti sa oboznámili s prácou a pracovnými pomôckami : kuchára, čašníka, poštára, stavbára, lekára, poľnohospodára, predavačky v drogérii. Mali možnosť zahrať sa v každom kútiku s povolaním.

Halloween

- ako po iné roky aj tento rok sa Halloween niesol v duchu osláv zdravej výživy. Deti ochutnávali rôzne dobroty z ovocia a zeleniny, počas týždňa spoznávali jednotlivé druhy ovocia, robili si šaláty.  Oslavu sme spojili s karnevalom so žabkou BUpi, čo bolo podmienkou zapojenia sa do súťaže o detské ihrisko.


September 2018

- privítanie nových detí 

- oboznamovanie sa so školskými pravidlami

- exkurzia v exteriéri MŠ